Friday, December 11, 2015

Asendades turbokaid...

Pinterestis surfates sattusin vaimustusse bibimbapi ja "Buddha bowl"`i esteetikast ja filosoofiast. Need ei ole ofc sünonüümsed.  Esimene neist on korea rahvapärane toit, mis sisaldab igasugu aasia köögile tavalisi komponente, sageli ka näiteks jääke eelmisestest toidukordadest. See teine asi on lääne leiutis teadlikult toituvale inimesele/taimetoitlasele/veganile (tibakene aasia köögist ehk inspireeritud?). Pöhiline buddha bowli juures on, et ühes kausis oleks esindatud kôik päevaks vajalikud toitained ja et kausitäis näeks aperatiivne välja. Erinevad komponendid vöiksid olla jaotatud nagu buddha/dharma kaheksakodaraline ratas, iga kodara vahel eri värvi/tekstuuri nämps.

Eile ja täna siis taolist esteetikat ka arendasin omale tööle lôunaks kaasa. Tuleb tôdeda, et hommikuti on päris nauditav "kokata" ja oma toitu valmis sättida - tekib intiimsem suhe sellega, mida omale suhu paned, kokkuvôttes on see ju ka osake seedimisest. 

Millegipärast see pic tôrgub ôiget pidi minemast !!!! :-/

Selle eilse bowli sisuks oli:

- punane riis kôige all
- kergelt keevat vett kraesse saanud brokkoli
- spinatilehed
- kergelt ahjus kuuma saanud ja rosmariiniga maitsestatud bataat ja porgand

Ja palgapäeva puhul siis selline luksuslik bowl:

- pasta oliivôli ja küüslauguga
- kirsstomatid
- lôhe tükid
- kitsejuust
- mungaoa idandid
- roheline stuff: petersell, sibul, till



No comments:

Post a Comment