Sunday, May 5, 2019

Uus kodu Uuel tänaval ja remondid

Maikuine vihmake. Reedel sadas rahet. Ometi tärkab loodus omas tempos, omades mahlades. Kirsiõied rabisevad, toomingad puhkevad, sirelid ka punguvad iga päevaga lähemale oma tipphooajale. Õues on värske. Mis värske ei ole - see on meie korter, kus juba pool aastat kestnud köögiremont. Aga pikk jutt kakane jutt.
Vabaneb ka meie kolmas tuba, kus muidu Riias resideeruv piloodihärra pesitses. 

Terve korter vajab uuendust: 

1. esik: seinad üle värvida (värvitav tapeet ugh) ja aitab küll.
2. köök! kogu kompatt
3. meie magamistuba saab töötoaks. sinna peab kuidagi mahtuma mahukas kahe-kolme-meetrine hall nurgaga töölaud. 
4. tagatuba/lenduri tuba magamistoaks - enne tuleb seal kohe kindlasti tapeet maha kaapida ja seinad värvida. 
5. Elutuba.  Võiks siin toas kardinad olla. Pole neid ammu omanud. Uus diivan oleks ka äge. Aga üldiselt, praegune remondiolukord ja üksteiseotsas igasugu asjad tekitavad suuremat soovi võimalikult vähese mööbliga ja ruumikas elutuba teha. 

Prioriteet: Köök. 


Inimesed pööritavad silmi, kui mainime, et
köögimööbel võiks olla sinine. Noh, selline sinine, nagu siin pildil
Ja sarnased kivid sinas. 

Põrand va hea vinüülplaat, mis pidavat koera käppadele ja mahakukkuvatele teravatele esemetele hästi vastu pidama. Arvasime algul, et hele kivi imitatsioon, mis meenutaks paekivi, oleks hea, aga kohapeal meeldis rohkem tume. Krt, või oli see hoopis. Näis, kuidas see ülejäänud interjööriga kokku sobiks. Pole kindel. 

Köögimööblitagused kivid ilmselt Internost Valged oleksid okeid, aga J meelest pigem helehallid. Kardan, et hallidega jääb üldmulje liiga... hämar v hall. 

Köögimööbel ise võiks olla meie konsensusel siis tumesinine (või minupärast ka hall oleks okei). 

Hetkel võtan hoogu, et maja ühistu esimehele helistada ja temalt pinnida maja torumehe telefoninumber, et konsulteerida, mis paganama torud meil seal ühes nurgas on ja kas neid saab väljavahetada. 

Seejärel tuleb seinavärv valida. Seinavärv siis kah helehall. 

Enamus tasse on meil värvitoonides sinine ja kollane ja valge ja hall. Also, remondiajaks hangitud garaaziriiul, selline royal blue, meeldib meile väga - ilmselt jätame selle oma uude kööki ka. Niisiis. Neutraalsetes toonides köök siniste aktsentidega.

Isver, miskipärast meenub mu noarootsi tuba, mida üheskoos värvisime ja sinna peale mingi kunstilise säbru (kuidas seda nimetataksegi?) peale maalisime. Oli ka sinise ja kollasega. Also, mu tuba lapsepõlves oli samasugune helesinine (pärast kolimist roheline) nagu noarootsis. Vahepeal oli mul seetõttu täielik sinise allergia, kuid paistab, et see värv mind ikkagi ei jäta ja praegune kvartiira kätkeb endas nii heledat kui tumedat sinist värvitooni. 






No comments:

Post a Comment