Wednesday, January 7, 2015

Rubriigist Mari soodsad taimetoidud (ettevaatust, selles on sibulat!)

Üks lihtne pöhjus, miks ma sibulat ohtralt kasutan on:
1) see nö täidab ruumi/tekstuuri toiduroas
2) annab natuke maitset
3) on odav.

Mu sibulakasutamise juured ulatuvad tegelikult kaugesse minevikku, kui kohvikus köögiabina sai quiche`e vorbitud. Sinna läks oi kui palju sibulat ! Aga nüüd toidu enda juurde:

Idamaine pala: Riisi-köögivilja wok kahele  - toidu väljanägemine aperatiivne, aga ma ei teinud pilti. 

1) 125g riisi (need riisikotikesed)
2) 3 porgandit
3) 1 väike kaalikas
4) 1 sibul
5) 1 küüs küüslauku
6) 2 muna
7) soola
8) pipart
9) toiduôli
10) kastmeks sojakaste vöi möni muu kaste (ketsup käib kah)

Pane vesi keema. Koori kaalikas ja porgandid ja tee nad väiksemateks osadeks. Pane kaalikas pannile. Kaalikas tahab sooja. Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Pane sibul pannile. Siis lisa porgand ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal muidugi sega pannil olevat segu. Vesi ilmselt on selle ajaga juba keema läinud - pane riis vette. Lase riisil keeda, segul pannil küpseda. Kui riis on keenud, lisa see pannisegule. Sega. Lisa munad. Sega. Garneeri roog mingisuguse kastmega, nt soja. 


No comments:

Post a Comment